Hibrit Polyurea

Genel olarak birçok alanda kullanılan ve insan sağlığını tehtid eden bir kimyasal olan Solvent maddesini içermeyen bir yalıtım çeşididir.

Polyürea çift komponentlidir. İçeriğinde polyol, polyamin ve izosiyanat bulunabilir; bu bileşim ile ortaya çıkar. Püskürtme sistemiyle uygulanan polyurea, son teknoloji bir yalıtım ve kaplama malzemesidir. Türkiye’de yaygın olarak kullanılan sistem, Alifatik Poliüretan son kat boya uygulanan polyurea sistemidir. Bu sistem UV dayanımı olan sistemdir. Güneş ya da yapay ışığa maruz kaldığında yüzey renk değiştirmez. Ülkemizde hybrid ve saf olmak üzere iki farklı polyürea kullanılmaktadır. Hybrid polyürea daha esnektir; kopmada uzaması yüzde 400-450 ve yırtılma dayanımı 55N/mm2dir. Genellikle yapıların teraslarında kullanılır. Yapının hareketlerini yüksek elastikiyeti sayesinde absorbe eder. Bu yüzden en çok tercih edilen polyürea türüdür. Saf polyürea ise yüksek kimyasal ve mekanik dayanım istenilen yerlerde, örneğin köprü tabliyelerinde, arıtma tesislerinde, su depolarında, yüzme havuzlarında kimyasal etkilere maruz kalan ve mekanik olarak dayanım istenilen her yüzeyde kullanılabilir.Hybrid polyüreaya göre daha rijittir; kopmada uzaması yüzde 300-350, yırtılma dayanımı ise çok daha yüksektir, 96 N/mm2dir.


Endrüstriyel alanda kullanılan ve insan sağlığını tehdit eden bir kimyasal olan Solvent maddesini içermeyen bir yalıtım çeşididir.

Çift bileşenli ve hızlı işlenebilen bir yalıtım şekli olan hibrit polyurea, (poliürea) ekonomik olduğu için en çok tercih edilen bir izolasyon çeşidi. Kullanım alanının geniş olmasının yanında esnek yapısı sayesinde her türlü yüzeyde tutunabiliği mükemmeldir. Bu sayede hem uygulama hemde uygulama sonrası kullanımda maksimum performans sağlar.

Dakikalar içinde uygulama yapıldığı alanda kuruması ek bir avantaj getirmesi uygulayıcı ve kullanıcılar açısından tercih nedenidir.

Ayrıca en düşük sıcaklıklarda bile polyurea uygulaması yapılabilir. En düşük uygulama sıcaklığı -35 C’dir. Hibrit polyurea Uygulama esnasındaki hava ısısı ve nem oranı uygulama sonucunu etkilemez.

Uzama değeri % 400 olduğu için kopma olasılığı çok düşüştür. sertlik derecesine sahiptir. Bu özellikleriyle poliürea yüzeye sıkı bir şekilde yapışır, dış ortamla temasını keser, su ve hava geçirgenliğini önler, aşınmaya, sarsıntıya ve çarpmalara karşı dirençlidir.